کتاب فراسوی نیک و بد

اثر فردریش نیچه از انتشارات جامی(مصدق) - مترجم: سعید فیروز آبادی-ادبیات کلاسیک

در فراسوی نیک و بد کمتر نشانی از ستیزه جویی گذشتۀ نیچه دیده میشود. کتابی که بیشتر نظریه پردازی است و میتوان آن را در کنار حکمت شادان و چنین گفت زرتشت، برترین اثر او دانست.


خرید کتاب فراسوی نیک و بد
جستجوی کتاب فراسوی نیک و بد در گودریدز

معرفی کتاب فراسوی نیک و بد از نگاه کاربران
فراسوی نیک و بد



اثر خوبی بود. بعد از کتاب چنین گفت زرتشت نوشته شده است که لازم است قبل از خواندن این اثر، خوانده شود زیرا چندین ارجاع هرچند کوچک در متن، به آن صورت می گیرد.
رسالت اصلی نیچه در این اثر نیز یافتن و نشان دادن حقیقت است. او در تمام باورهای قبل از خود شک می کند، آنها را زیر سوال می برد و به چالش می کشد و در نهایت ضعف آنها را نمایان کرده و آنها را شکست میدهد. او در این راه حتی فیلسوفان بزرگِ قبل از خود و اندیشه های آنها را زیر سوال می برد و هیچ کس را تقدیس نمیکند. به بررسی مسائل سیاسی، نحوه زندگی، دولت ها، مردمان ملل مختلف، اخلاق و ... می پردازد، ضعف موجود سیستم فعلی آنها را نمایش میدهد و راهکار مناسب در برخورد با آنها را ارائه میدهد.



نقاط قوت:
بررسی همه جانبه مسائل
زیر سوال بردن همه چیز و همه کس
پرهیز از تقدیس کردن
ادبیات فوق العاده قوی
جمله های طولانـــــــــی و در عین حال قوی
آینده نگریِ درست، به طوری که بعضی از پیش بینی های او، در دنیای امروز به حقیقت پیوسته است
اشعار زیبا



نقاط ضعف:
این نقاط ضعف، نظر شخصی ست که تا این لحظه نتوانستم مشکلات خودم را با آن حل کنم.
مساله اخلاق : بررسی سیستم های اخلاقی کاربردی در جامعه و نه تمام سیستم های اخلاقی ذکر شده، کمی با واقعیت فاصله دارد، به طوری که نمود سیستم اخلاقی جامعه، با تمام عیب های خود، در حال حرکت و پاسخگویی است و نمودِ این سیستم، حتی در دیستوپیا نیز، با بررسی صورت گرفته توسط نویسنده در این اثر فاصله دارد. موضوع دیگر، نحوه عملکرد نویسنده بعد از اعلام ایمورال بودن خود است. به طوری که سیستم رفتاریِ ارائه شده توسط نویسنده، ضعف های بنیادی اخلاقی شدیدی را شامل می شود که برای مثالِ یکی از این ضعف ها، می توان به مسئولیت پذیری از دیدگاه ژان-پل سارتر، اشاره کرد.
مساله زنان: سرتاسر این اثر، نویسنده بعد از اینکه مخالفت خود را افراد یا سیستم ها اعلام میکند، دلایل خود را به صورت کامل در ادامه ی آن ذکر میکند. تنها بخشی که نویسنده به اعلام مخالفت و تخریب بدون ارائه دلیل می پردازد، بخش مربوط به زنان است. نکته طعنه آمیز این بخش این است که پیش بینی های نویسنده در رابطه به جنبش فمنیسم، در دوره زمانی ما، به حقیقت درآمده است، اما همچنان این موضوع، دلیلی برای مخالفت با زنان، نمی شود.



در رابطه با ترجمه:
ترجمه این اثر که توسط جناب آشوری صورت گرفته است، کامل، زیبا، گیرا و بدون کوچکترین ایراد و اشکالی است و تا جایی که زبان فارسی اجازه میداده است، ترجمه روان و اصیلی صورت گرفته است.


بروز رسانی : با توجه به روشنگری ای که نیچه در کتاب @تبارشناسی اخلاق@ در مورد عنوان این کتاب انجام میدهد، جناب داریوش آشوری در پانویس آن اثر (تبارشناسی اخلاق، ترجمه داریوش آشوری، نشر آگه، صفحه 67) ذکر میکند که درست آن بود که نام این اثر را @فراسوی خیر و شر@ می گذاشته است.



مشاهده لینک اصلی
نیچه در این اثر در پی روشنگری است. اسپینوزا را با شمشیر منطق سر میبرد و بر دینداری ولتر میتازد. استدلال افلاطون را به ورطه تناقض میکشاند و با فلوبر اندوهناک همدردی میکند. نیچه در فراسوی نیک و بد، خواست زنان برای خواستن را تقبیح میکند و مردان مدافع این نظریه را ابلهان مینامد. فراسوی نیک و بد بیانگر نظریات انتقادی نیچه در راستای تبیین فلسفه آینده و تعریف فیلسوف جدید است. در فصل پایانی کتاب، نیچه مفهوم @والا @ را شرح میدهد و کار را بدست جان های آزاده میگذارد. در تعبیری بی نهایت افسونگر جان های آزاده را با ستارگان با شکوه دور دست مقایسه میکند و میگوید تا زمانی که نور این ستارگان به انسان نرسد نوع بشر وجود آنان را انکار میکند. سپس با طرح پرسشی هوشمندانه این نکته را یادآور می‌شود که جان های آزاده برای شناخت و پذیرش از سوی مردم به چند قرن زمان احتیاج دارند؟ دیدگاه انتقادی نیچه در این اثر ستودنی است. صراحت بیان او نوع بشر را نشانه گرفته و ضعف خرد فیلسوفان را به عنوان روشنفکران بشر گمراه کننده می‌شمارد. نیچه در این کتاب تنهاست. فریاد برآمده از تنهایی او نقش گلی را ایفا میکند که در پی پژمردن و از دست دادن بوی خویش است. فراسوی نیک و بد، صورت کاغذی هزارتوی زرین نیچه است.

مشاهده لینک اصلی
کتاب های مرتبط با - کتاب فراسوی نیک و بد


 کتاب صبر کن تا هلن بیاد
 کتاب فیلسوف امریکایی
 کتاب هرگز به سنجاب اعتماد نکن
 کتاب تاریخ ادبیات یونان
 کتاب تاریخ سازها
 کتاب مرگ به وقت بهار